A- A A+

Radovi na korićenju teku po planu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je sa saradnicima radove na korićenju reke Jošanice. Uporedo sa ovim radovima, mehanizacija je aktivna i na korićenju reke Trnavice.

„Očekujemo rešavanje ekspropriacije nekolio parcela oko reke Raške. Možemo, što se Jošanice tiče biti zadovoljni dinamikom, iako se u realizaciji radova javljaju i pojedini izazovi. Takve se situcije, zahvaljujući odgovornosti i iskustvu timova rešavaju u toku radova, na terenu. Korito na Jošanici dobija obrise i izvođač je zadovoljan“, kazao je gradonačelnik Biševac.

Gradonačelnik je podsetio da je korićenje reka, uz izgradnju kliničko- bolničkog centra, jedan od finansijski najznačajnijih projkata na iovim prostorima.

„Klinički centar je projekat vredan 70 miliona, a korićenje reka investicija od 25 miliona eura. Ne treba podsećati da korićenjem reka osiguravamo bezbednost građana koji žive uz rečne tokove, kao i bezbednost njihove imovine“, poručio je gradonačelnik Biševac.Prema rečima  šefa gradilišta Murata Hasanovića, na Jošanici je u toku betoniranje zidova, nakon čega sledi ugrađivanje kamena u beton. Vremenski uslovi i prevelike vrućine sa kojima se timovi suočavaju ovih dana prave određene poteškoće , ali radovi teku po planu.Posao korićenja preko sedam kilometara obala Raške, Jošanice i Trnavice koji zajednički realizuju Vlada Srbije i Grad Novi Pazar  sredstvima Svetske banke, poveren je tročlanim konzorcijumu koji čine “Milenijum tim” ,“Jadran”  i “HSV”. Ovom investicijom biće rešen višedecenijski problem sa kojim se građani Novog Pazara rešavaju kada, usled obilnih kiša, dolazi do izlivanja reka.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops