A- A A+

U čast Bibića doček i prijem, Istanbul najava novih rezultata

U čast Elzana Bibića osvajača bronzane medalje na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, u Novom Pazaru je priređen doček, a domaćin prijema u Gradskoj upravi bio je gradonačelnik Nihat Biševac.
 
 „Novi Pazar je grad atletike i Elzanu želim da čestitam na rezultatu koji je postigao. Čestitke njegovoj porodici, celom timu i svima koji su pomogli da postige uspeh i zaokruži sjajnu priču. Elzan najbolje zna koliko je odricanja bilo potrebno da se ostvare snovi. To je poruka mladima da kada se nešto želi svim srcem, snovi se ostvaruju. Mi smo tu da obezbedimo uslove u kojima će se uz rad svih onih koji imaju jasan cilj, snovi i ostvariti“, poručio je gradonačelnik Biševac, ističući da će grad uvek pružiti podršku vrhunskim sportistima jer su oni ambasadori našeg Novog Pazara i zemlje.
 
Za osvajača evropske bronze današnji doček u rodnom gradu je poseban motiv i zadovoljstvo.
 
„Medalja je uvek podstrek ka novim velikim plasmanima. Daću i u narednim nadmetanjima sve od sebe i nadam se da je rezulatat u Istanbulu samo početak“, rekao je najuspešniji novopazarski atletičar i jedan od najuspešnijih a sportista, Elzan Bibić.
 
Da put do rezultata nije lak, potvrđuje trener Rifat Zilkić.
 
„Govorili su da je nemoguće da napravimo seniorki rezultat na velikim takmičenjima poput evropskog ili svetskog nadmetanja. Medalje u tim kategorijama su neka vrsta pedigrea i izuzetno sam ponosan što je nakon toliko državnih, balkanskiuh rekorda, medalja, došlo na red seniorsko odličje“, rekao je Zilkić.
 
Edin Zuković, selektora juniorske atletske reprezentacije Srbije naglašava da je Elzanovo odličje kontinuitet reprezentacije Srbije na velikim takmičenjima.
 
„Imali smo velikih 19 medalja u prošloj godini. Ovu godinu počeli smo sa dva izuzetna odličja od kojih jedno pripada Bibiću a drugo Ivani Vuleti. ImalI smo još neke ambicije ali je presudila sreća, ali je najvažnije da Srbija na verika takmičenja ide sa mnogo ljudi koji se plasiraju putem normi i renkinga. Reprezentacija je velika a atmosfera nikada nije bila bolja. Idemo ambiciozno sa ciljem od 4 do pet medalja. U trkačkoj disciplini je osvojena medalja i Elzan Bibić je materijal za to, dokaz da znamo šta radimo. Atletika u Novom Pazaru nikada nije okupljala više talentovane dece na jednom mestu, ponosni smo“, rekao je Zuković.
 
Elzan Bibić će se u narednom periodu naći pred novim izazovom, jer ga očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops