A- A A+

Partnerstvo sa SAD usmereno je na rešavanje izazova i podršku mladima

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil se, tokom prve zvanične posete našem gradu, sastao sa gradonačenikom Nihatom Biševcem, zamenikom gradonačelnika Vladimirom Marinkovićem i članom Gradskog veća Mirsadom Jusufovićem.
 
„Upoznali smo ambasadora Hila sa aktuelnim društveno - političkim prilikama i izazovima u gradu i regionu, uz zahvalnost za svu projektnu podršku pruženu u cilju poboljšanja kvalieta života naših građana. Razgovarali smo o mogućnostima podrške privrednom sektoru pre svega, i očekujemo da se partnerstvo značajno za dalji ravoj grada Novog Pazara nastavi“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac pred novinarima.
 
Ističući da je u Novom Pazaru naišao na srdačnost, ambasador SAD Kristofer Hil izrazio je najiskrenije saučešće porodici dece stradale u požaru, ali i svim građanima.
 
„Sve što mogu u izuzetno teško trenutku jeste da izrazim žaljenje na način kako to činite ovde, rečima: neka vam je zdravo glava“, poručio je ambasador Hil. Osvrnuo se i na činjenicu da je dosadašnje partnerstvo Ambasade SAD i Novog Pazara bilo uspešno.
 
„O uspehu treba govoriti, ali i razmišljati o načunu rešavanja predstojećih izazova. Istorija je nešto što karakteriše ovaj kraj, s tim da ste izuzezetno usmereni na budućnost. Kada o tome govorimo, naročito je važno posvetiti pažnju mladim ljudima, talentovanim pojedincima u IT i drugim sektorima, kojima treba pomoći da se ostvare. Vaš grad je jedinstven po svom istorijskom elementu ali nam je cilj da rešavamo probleme sa kojima se vi, kao i ljudi u drugim gradovima sveta, susrećete“, zaključio je Hil.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops