A- A A+

Ministar Udovičić: Dobra sportska infrastruktura daje rezultate

Prilikom obilaska rekonstruisane Dvorane sportske akademije Douš ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je rekao da Grad Novi Pazar vodi računa o svojim sportistima, a najbolji dokaz za to je dobro razvijena sportska infrastruktura. Resorno ministarstvo nastaviće da pomaže ovom gradu koji je rasadnik sportskih nada I talenata.
 
Podsetimo, Kompanija Douš je 2019. godine započela detaljnju rekonstrukciju stare Hale sportova, koja je otvorena sredinom devedesetih godina prošlog veka i koju su do izgradnje Sportsko-sajamske ustanove Pendik 2012. godine, koristili svi novopazarski sportski kolektivi. Ovaj sporstki objekat opremljen po najsavermenijim standardima pružiti uslove za postizanje vrhunskih rezultata
 
Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac zahvalio je ministru sporta I omladine Vanji Udovičiću što pomaže ovaj grad, a sportisti uzvraćaju brojnim medaljama na raznim sportskim manifestacijama. Rekonstrukcijom Dvorane sportske akademije Douš mnogi sportisti dobili su bolje uslove za trening.
 
Kikbokserka višestruka prvakinja sveta Saida Bukvić kaže da joj je podrška grada, ali i države uvek bila od velikog značaja na putu do uspeha.
Ministar omladine i sporta Vanja Udoivičić rekao je da ova sala pokazatelj koliko Novi Pazar vodi računa o svojim sportistima.
 
“Svi mi koji smo danas ovde možemo da posvedočimo kako je Novi Pazar izgledao pre pola decenije , kako izgleda danas. Prvenstveno mislim na sportsku infrastrukturu i kada smo pre dve godine prvi put ušli u početak rekonstrukcije ove sale, nismo mogli da verujemo da će ovako da izgleda.Upravo ova sala je pokazatelj na koji način Grad Novi Pazar vodi računa o svojim sportistima, na koji način želi da se pozicionira kada je reč o sportskom turizmu, otvaranju vrata svog grada , na koji način želi da pomogne svojim sportistima. Mi smo danas ovde zajedno timski da nađemo najbolji način kako da u narednom periodu još više pomognemo svim sportistima grada Novog Pazara, da zajedničkim delovanjem još više unapredimo sportsku infrastrukturu i omogućimo našim sportistima najbolje uslove. Ponosan sam što smo u prethodnom periodu zajedno sa bivšim i sadašnjim gradonačelnikom promenili izgled grada Novog Pazara, počevši od atletske dvorane na Hadžetu koja je prava lepotica i primer, a možda i simbol grada Novog Pazara. Bilo je i drugih infrastrukturnih projekata od hale Pendik, okoline oko hale Pendik do dečijih igrališta koji su u potpunosti prilagođeni na jednom bezbednom nivou, da deca mogu besplatno da se bave sportom u Mitrovačkoj ulici, Dositejevoj, Pribojskoj”,rekao je Udovičić.
 
Podsetimo, Kompanija Douš je 2019. godine započela detaljnju rekonstrukciju stare Hale sportova, odnosno Hale Izudin Šušević, koja je otvorena sredinom devedesetih godina prošlog veka i koju su do izgradnje Sportsko-sajamske ustanove Pendik 2012. godine, koristili svi novopazarski sportski kolektivi. Ovaj sportski objekat opremljen po najsavremenijim standardima pružiti uslove za postizanje vrhunskih rezultata.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops