A- A A+

Osam novih elektronskih usluga uz podršku Swiss Pro

U okviru kampanje „Da kliknemo zajedno“, građanke i građani imali su priliku da na gradskom šetalištu u vremenu od 8 do 14 sati, saznaju kako mogu pristupiti portalu eUprava, obaviti registraciju i pokrenuti neku od eUsluga.
 
„Reč je o izuzetno značajnom projektu, čiji je deo, među 35 samouprava i Novi Pazar. Danas su sa nama predstavnici SWISS PRO i Stalne konferencije gradova i opština, sa željom da građanima u okviru kampanje „Da kliknemo zajedno“, što bolje predstavimo elektronske usluge. Novi Pazar od sada, sem postojećih, nudi osam novih elektronskih usluga, koje su našim građanima od izuzetne koristi a koje smo razvili upravo uz podršku programa Swiss PRO i u saradnji sa Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Zahvaljujući ovim uslugama, štedeći svoje vreme i novac, građani lako mogu da dođu po, za njih značajne informacije“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.
 
Kampanja „Da kliknemo zajedno“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).
"Program je razvio nove usluge, sa ciljem da građani brzo, lako i bez dodatnih troškova pristupe uslugama iz nadležnosti lokalne samouprave i ostvare svoja prava. Trideset pet gradova i opština razvija modele za ukupno 79 usluga i nadamo se da će vremenom sve biti dostupne građani i građankama širom Srbije", kazala je Maida Jusufović, predstavnica Swiss pro.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops