A- A A+

Nastavak saradnje sa Kraljevinom Norveške kroz podršku preduzetnicima

 Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i zamenik ambasadora Kraljevine Norveške Geir Hakon Johansen sastali su se u Novom Pazaru u cilju realizacije projekta “Norveška za vas – Srbija“  i nastavka konkretne podrške ovdašnjim privrednicima.
 
Projekat, čija će se realizacija odvijati u saradnji sa  Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) ima za cilj da doprinese ravnomernijem društveno - ekonomskom razvoju, kroz podršku preduzetništvu u manjim sredinama.
 
Gradonačelnik  Nihat Biševac je podestio na izuzetno dobru saradnju grada sa Ambasadom Kraljevine Norveške.
 
„Rezultati saradnje vidljivi su u sferi obrazovanja, zdravstva i na brojnim drugim poljima. Podsetiću vas da je 2016. godine Kraljevina Norveška izdvojila 360 000 eura za rekonstrukciju Osnovne škole „Stefan Nemanja“, kao i sredstva za zamenu krova na novopazarskom Domu zdravlja, uz stalnu pomoć našim privrednicima i malom preduzetništvu, sa ciljem osnaživanja  proizvodnje. Opredeljena su sredstva za kupovinu opreme, zapošljavanje mladih kadrova i povećanje konkurentnosti. Želimo da nastavimo dobru saradnju, sa akcentom na podršku biznisu i novim zapošljavanjima, u interesu naših građana i njihovih porodica“, poručio je nakon sastanka gradonačelnik Biševac
 
 Zamenik Ambasadora Geir Hakon Johansen istakao je da je Novi Pazar pouzdan partner i da će saradnja u cilju boljih uslova života građana, biti nastavljena.
 
„Ovo je moja prva poseta gradu. Norveška, zajedno sa UNOPS podržava manje razvijena područja u Srbiji. Fokus je na zapošljavanju nezaposlenih, razvoju lokalne ekonomije i infrastrukture. Tokom posete videli smo različita preduzeća koja su dobila podršku i drago mi je da su rezultati podrške Kraljevine Norveške opipljivi. Podržavamo inovacije i prodor na nova tržišta“, kazao je zamenik ambasadora Kraljevine Norveške u Srbiji, Geir Hakon Johansen. On je uputio zahvalnost gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu jer je, kako je rekao, podrška lokalne vlasti na realizaciji ovakvih projekata.

 

 

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika