A- A A+

Uočene nepravilnosti u radu pojedinih ugostiteljskih objekata, poziv građanima da poštuju mere

Prema obaveštenju Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave za izvorne i poverene poslove, u prethodnih 48 sati utvrđene su neravilnosti u radu 21 ugostiteljskog objekta na teritoriji grada. Nepravilnosti u radu privrednih subjekata utvrđene su u okviru pojačane kotrole od strane inspekcijskih službi i odnose na nepoštovanje mera zaštite koje su na snazi usled epidemije virusa Covid19:  o maksimalnom broju gostiju i držanju propsane distance u samom objektu. Prema propisima, o daljim koracima u vezi sa stanjem zatečenim na terenu, odlučivaće Sanitarna inspekcija Raškog upravnog okruga.
 
Iz Gradskog štaba za vanredne situacije i Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Grada Novog Pazara apeluju  na građane ali i vlasnike ugostiteljskih objekata da se  bez odstupanja pridržavaju jasno definisanih mera zaštite, kako bi izbegli mogućnost da ugroze lično i zdravlje drugih. Protiv svih za koje se utvrdi da propisane mere ne poštuju, biće preduzete odgovarajuće radnje.
 
 Mere zaštite deo su nastojanja da se osigura bezbednost zajednice ali i svakog društveno odgovornog pojedinca. Stupile su na snagu odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije Grada Novog Pazara i u skladu su sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (SL. RS. br. 15/2016 i 68/20) kao i sa odlukama republičkog  Kriznog štaba.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops