A- A A+

Održan inicijalni sastanak za formiranje Nezavisne komisije za utvrđivanje broja umrlih

Inicijalni sastanak sa ciljem formiranja Nezavisne komisije za utvrđivanje broja umlih usled epidemije virusa Covid 19  održan je danas. Zadatak Komisije je da utvrdi i prezentuje sve činjenice u vezi sa epidemojom na teritoriji grada Novog Pazara. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih relevantnih političkih stranaka: Sandžačke demokratske partije, Srpske napredne stranke, Strankedemokratske akcije Sandžaka i Stranke pravde i pomirenja, predstavnici civilnog društva i medija.
 
„Cilj je bio da čujemo predloge o sastavu i broju komisije, kao i predloge vezane za metodologiju rada te komisije. Reč je o inicijalnom sastanku sa namerom da utvrdimo dalje korake u cilju saznavanja istine i namerom da javnost sa tom istinom upoznamo“, kazao je gradonačelnik Novog Pazara i komandant Štaba za vanredne situacije Nihat Biševac.
 
„Nama je u interesu da svi relevantni faktori, ujedinjeni članstvom u komisiji, utvrde činjenice i odaberu najefikasniji način rada. Današnji predlozi su evidentirani i biće prosleđeni svim prisutnima u pisanoj formi“, kazao je gradonačelnik Biševac, ističući da dobra volja da se istina sazna postoji i uputio apel da se momentima suzbijanja epidemije sve političke borbe ostave i bilo kakve razlike ostave po strani.
 
Predstavnik BKZ i kandidat za odbornika ispred Stranke pravde i pomirenje, Admir Muratović, koji je demonstrativno napustio sastanak, a potom se vratio kako bi medijima dao izjavu, optužio je Krizni štab i gradonačelnika Nihata Biševca lično, da su, kako je kazao, krijući istinu izvršili ”zločin s predumišljajem”. Povodom Muratovićevih navoda da je "gradonačelnik 15. juna znao da je Covid pozitivan", gradonačelnik će se sutra obratiti javnosti, prezentujući ujedno i medicinsku dokumentaciju koja ove navode demantuje. Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je više puta ovim povodom da je "optužba bez dokaza i osnove ne samo vid zloupotrebe medijskog prostora, već i greh, čega bi bivši imam morao biti svestan".

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops