A- A A+

Humanitarna izložba „Umetnici za Sandžak“ rasprodata u rekordnom roku

Na inicijativu Kulturnog centra Novi Pazar  i Galerije MMC, a u okviru humantarne izložbe „Umetnici za Sandžak“, u rekordnom roku su, za potrebe Opšte bolnice,  prikljena novčana sredstva. Novac će biti iskrišćen u borbi za suzbijanje epidemije virusa Covid 19.
 
„Prodaja je započela 15. jula i već za dva dana, postavka je praktično bila raspodata. Odmah po otvaranju prodajne izložbe kupljeno je 17 radova, da bi nas u jednom momentu pozvao anonimni prijatelj iz Turske, koji je otkupio ostatak izložbe. Iako je akcija realizovana u rekordnom roku, nismo želeli da objavljujemo dok novac ne bude na namenskom računu Grada“,  kazala je Amra Hodžić Jejna, urednica Galerije MMC, ističući da je prodajom radova u okviru ove izložbe do sada prikupljeno  866 000 din.
 
“U prodaji su još četiri rada, pristigla naknadno. Svi umetnici su pokazali ogromnu dozu humanosti. Učestvovalo je 45 umetnika sa 49 radova. Najviše je njih  iz Novog Pazara,ali smo imali I umetnike iz  Beograda, Tutina, Sjenice, Kraljeva, Raške, Kragujevca i Negotina”, rekla je urednica Galerije Amra Hodžić Jejna. Ona je zahvalila svima koji su u akciji učestvovali i kupovinom nekog umetničkog dela pokazali  spremnost da pomognu u borbi protiv epidemije.
 
Sredstva od prodatih radova biće upućena za pomoć bolnicama u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici, Prijepolju, Novoj Varoši, Priboju i Raški.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops