A- A A+

Delegacija Ministarstva prosvete u OŠ „Bratstvo“

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srbije, državni sekretar Dušan Kićović i pomoćnik ministra Milan Pašić, posetili su danas nekoliko novopazarskih škola. Delegacija je najpre obišla OŠ „Bratstvo“ , gde su u toku radovi na rekontrukciji školskog objekta i izgradnji zatvorenog bazena.

OŠ „Bratstvo“ će dobiti 14 novih učionica, čime se stiču uslovi da se nastava umesto u dosadašnje tri, odvija u dve smene. U okviru objekta biće izgrađen i zatvoreni bazen, koji će pored đaka ove škole moći da koriste i drugi osnovci. Iz Ministarstva prosvete najavljuju nastavak intenzivne saradnje sa Novim Pazarom, prvenstveno kroz program izgradnje novih i rekonstrukcije postojećih vrtića.

Dinamikom radova u OŠ „Bratstvo“ zadovoljan je i gradonačelnik Nihat Biševac.

„Ovo je, kada je o Novom Pazaru reč, najveća investicija u obrsazovanje do sada, vredna preko 600 milona dinara. Imamo sjajnu saradnju sa Ministarstvom i Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.  Očekuje nas raspisivanje tendera za OŠ „Desanka Maksimović“, čiji će đaci osim modernijeg i funkcionalnijeg  školskog objekata dobiti i svoju sportsku salu. Najmlađi grad i Evropi zaslužuje ovako velika ulaganja jer nastojimo da za naše učenike i prosvetne radnike stvorimo najbolje uslove i tako podržimo nove generacije u postizanju rezultata. Izdvajamo iz godine u godinu, za potrebe ostvarivanja tog cilja, sve više sredstava i nema razloga da tako ne bude i u narednom periodu“, kazao je gradonačelnik Biševac.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops