A- A A+

Ministar Đorđević: „Saradnja sa Novim Pazarom još bolja, želimo da smanjimo broj nezaposlenih“

U organizaciji  Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Grada Novog Pazara, održana je  javna rasprava u vezi sa Predlogom strategije za sprečavanje i zaštitu dece od nasilja za period od 2020. do 2023. godine.Ovim povodom sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem se sastao i javnoj raspravi prisustvovao resorni ministar Zoran Đorđević, koji je potom obišao filijalu Nacionalne službe  za zapošljavanje i Republičkog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje. Svoju sledeću posetu Novom Pazaru ministar je najavio za januar.

“Današnja javna rasprava i napori Ministarstva da u fokus javnosti plasira ovu temu i njome se bavi, potvrđuje brigu za kvalitet života građana, u ovom slučaju – onih najmlađih. Ministar je upoznat sa prilikama kao i sa izazovima sa kojima se naš grad suočava, kako bi smo zajednički definisali na koji način nam može biti pružena konkretna podrška. U narednom period očekuje nas još kvalitetnija saradnja”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević  naveo je da je Ministarstvo izradilo nacrt Strategije u skladu sa Konvencijom o pravima deteta Ujedinjenih Nacija, istakavši kao osnovni princip poštovanje i primenu prava deteta sadržanih u ovoj Konvenciji. Prema njegovim rečima, izgradnja politike i mera usmerenih ka sprečavanju i suzbijanju nasilja nad decom jedan je od prioriteta javnih politika Republike Srbije. Rad službi  u Novom Pazaru ocenio je kao izuzetan i najavio još intenzivniju saradnju.

“Dolazim rado u grad koji simbolizuje gostoljubivost. Želeo sam da se uverim u kvalitet rada ustanova koje su u mojoj nadležnosti i koje su mogućnosti da saradnju unapredimo. U narednoj godini         Novi Pazar će biti deo spectra izuzetno kvalitetnihh projekata, koji za građane donose konkretno dobro. Bavićemo se, da budem konkretan i smanjenjem nezaposlenosti u vašem gradu i moramo da radimo na tome da buduća ekonomska strategija Srbije obuhvati i Novi Pazar”, kazao je minister Đorđević.

Direktor Pio fonda Mirsad Abdurahmanović ocenio je današnju poisetu ministra višestruko korisnom i podsetio da penzionere od januara očekuje povećanje penzija za 5,4 odsto.

 Fahrudin Đekić, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje osvrnuo se na izuzetno popularan program stručne prakse koji NSZ sprovodi upravo uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

“Razgovarali smo o zajedničkim planovima sa akcentom na sagledavanje realnih potreba tržišta rada. Cilj nam je je da realno i  pravilno planiramo obuke kako bi se investicije Vlade Srbije usmeravale ka ovom području”, zaključio je Đekić.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops