A- A A+

Grad dodeljuje stipendije za najbolje studente

Konkurs za dodelu stipendija najboljim studentima iz Novog Pazara za skolsku 2019/2020. godinu otvoren je do 20. decembra 2019. Svi podaci kao i obrazac za prijavu nalaze se na linku!

“Gradsko veće je na predlog gradonačelnika donelo Odluku o raspisivanju konkursa za dodelu stipendija najboljim studentima sa teritorije Novog Pazara. Uslovi su isti kao i u prethodnom konkurs. Mislim da je ovo izuzetan potez lokalne samouprave i ljudi koji vode grad i imaju osećaj za studiranje. Novi Pazar osim raznih bogastva ima i bogastvo koje čine odlični studenati. Meni će biti drago da I ove godine imamo veliki broj studenata sa prosekom 9,00 koji će se prijaviti i da će ih biti više nego prošle godine. Dobro obrazovanje je garant napretka i ovih studenta I ovog kraja.”, rekao je prof. dr Rifat Redžović, član Kabineta gradonačelnika.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti iz Novog Pazara koji imaju prebivalište u Novom Pazaru, koji studiraju na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, koji nisu u radnom odnosu, koji imaju državljanstvo Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja, koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu najmanje 9 (devet). Na konkurs se mogu prijaviti studenti od II do završne godine osnovnih akademskih studija. Studenti bez oba roditelja imaju pravo da u okviru gore navedenih uslova, osim uslova koji se tiče prosečne ocene, budu posebno rangirani.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops