A- A A+

Nastavak realizacije projekta „Upravljanje ljudskim resursima“, Saveta Evrope i Delagacije EU

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i Šef Misije Saveta Evrope u Beogradu, Tobias Flesenkemper potpisali su Memorandum o saradnji u okviru  primene druge faze projekata “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj zejednici”. Projekat finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji i Savet Evrope, a realizuje SKGO u saradnji sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave. Druga faza projekta, sprovodi se do decembra 2021. godine

“Lokalna samouprava nastoji  da kroz projekte ojača resurse zaposlenih u Gradskoj upravi, sa ciljem da poveveća nivo efikasnosti pružanja usluga građanima. Saradnja sa Misijom deo je našeg principa transparentnog delovanja i napora da u punom smislu budemo servis građana” kazao je nakon sastanka gradonačelnik Nihat Biševac.

Šef Misije Saveta Evrope u Beogradu, Tobias Flesenkemper rekao je ovim povodom da je mišljenje građana o kvaliteu života koji vode izuzetno važno.

“Građani zapravo mogu biti zadovoljni kada imaju osećaj da aktivno učestvuju u donošenju važnih odluka. U fokusu projekta nije novac već principi demokratije i podrška administraciji,odnosn načinu funkcionisanja lokalnih samouprava”, zaključio je Šef Misije Saveta Evrope.

Akteri satanka obišli su OŠ “Bratstvo”,  koja je jedna od korisnica projekta „Kvalitetno obrazovanje za sve“ (zajednički projekat Evropske unije i Saveta Evrope u okviru programa „Horizontal Facility“).

Projektom “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj zejednici” je obuhvaćeno 50 jedinica lokalne samouprave u Srbiji, uključujući i Novi Pazar.

 

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops