A- A A+

Akgul u svojstvu počasnog konzula posetio Novi Pazar

Gradonačelnik Nihat Biševac ugostio je počasnog konzula novootvorenog konzulata Srbije u Edrenu, velikog prijatelja Novog Pazara i osnivača neformalne grupe „Prijatelji Sanžaka“, Saliha Akgula. Tokom prve zvanične posete sa pozicije konzula, Akgul je o kraju u kome je rođen i ljudima koji ovde žive govorio sa mnogo emocija.


„Radujem se uvek kad se vratim u vaš divni grad. Nastavićemo da povezujemo ljude, Tursku sa Novim Pazarom, Sandžakom i Srbijom. Imamo puno planova u pogledu realizacije velikih projekata važnih za ovaj kraj. Naročito želim da istaknem zainteresovanost poslovnih ljudi Turske za banjski turizam Srbije i ovog kraja, i perspektivu razvoja poslovnih odnosa na tom polju“, rekao je Akgul tokom posete.


Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izrazio je zadovoljstvo zbog imenovanja Akgula za počasnog konzula, istakavši da je reč o čoveku koji u odnosima našeg grada sa krajevima Turske ostavlja izuzetan trag. „Ponosni smo svi u Novom Pazaru. Grupa „Prijatelji Sandžaka“ i Salih lično, dali su veliki doprinos razvoju grada i regiona. Nastavićemo da negujemo politiku prijateljstva i da sarađujemo na različitim poljima, u oblasti obrazovanja, kulture, zdravstva, kao i na jačanju tradicionalnih veza među ljudima Srbije i Turske“, poručio je gradonačelnik Biševac.


Sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su pomoćnici gradonačelnika Nihad Hasanović i Ensar Škrijelj, kao i direktor Opšte bolnice dr Meho Mahmutović.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops