A- A A+

Građevinska sezona na polovini: „Zalaganjem ministra Ljajića realizovaćemo projekat vredan 51 milion dinara

Na polovini građevinske sezone u Novom Pazaru sve teče po planu. Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića, nakon radova u Selakovcu,  u ulici 422 mehanizacija će biti aktivirana na novom gradilištu.
 
„Zadovoljni smo jer su zadovoljni i meštani Ulice 422. Danas se, sem na ovom mestu, radovi izvode na još sedam lokacija“, rekao je Hasanović, podećajući da u ulici Ive Andrića traju radovi na izgradnji potpornog zida, dok su u Izbicama u toku finalni radovi asfaltiranja puta prema groblju.
 
„Radovi se izvode i u naselju Potok, Postenjskoj ulici, u Šutenovcu i na rekreacionom centru. Pre nedelju dana intenzivirani su radovi na obilaznici u dužini od 420 plus 300 metara“, rekao je Hasanović, saopštavajući i jednu novost kada je o infrastrukturnim ulaganjima reč.
 
„Potpisali smo danas, sa predstavnicima Ministarstva privrede Zapisnik o uvođenju u posao izgradnje ulice Dimitrija Tucovića. Za ovu važnu saobraćajnicu ministarstvo i grad su izdvojili 51 milion dinara. Zapisnikom je konstatovano da su stečeni svi kumulativni uslovi za uvođenje u posao na projektu pod nazivom “Rekonstrukcija saobraćajnice Dimitrija Tucovića (krak od ulice Čerkez mahala do Carske ćuprije”, čiji je investitor Grad Novi Pazar, a izvođač radova preduzeće “AD Novi Pazar –put”, rekao je pomočnik gradonačelnika Nihad Hasanović.
 
Prema njegovim rečima, posebnu zahvalnost za treba uputiti  potpredsedniku Vlade i ministru trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimu Ljajiću koji se založio da se projekat realizuje.
“Ministarstvo privrede će u realizaciji, kao i Grad, učestvovati sa pedeset odsto sredstava. Deo ovog projekta čine i uklapanje mosta saobraćajnicama, izgradnja samih saobraćajnica, asfaltiranje platoa, osvetljenje, uređenje drvoreda. Sve to promeniće izgled dela grada koji je ružna slika i pretvoriti ga, za nešto više od dva meseca, u sasvim drugačiji”, zaključio je Hasanović.    

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops