A- A A+

Projekat upravljanja imovinom za stvaranje povoljnijih uslova za razvoj privrede

Svečano potpisivanje sporazuma o saradnji između SKGO i izabranih jedinica lokalne samouprave (JLS) u oblasti upravljanja imovinom i planiranja i programskog budžetiranja u organizaciji Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u okviru programa Exchange 5 održano je danas u Beogradu. U ime grada Novog Pazara sporazum je potpisao zamenik načelnika Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Mirko Drmanić.

Sporazumom o saradnji definisana je podrška za ukupno 22 lokalnih samouprava u obliku paketa podrške namenjenih za poboljšanje usluga u upravljanju imovinom i planiranju i programskom budžetiranju.

Cilj ovog programa je da podrži reformu javne uprave u uspostavljanju efikasne administracije koja pruža usluge visokog kvaliteta građanima i privredi. Podrška u oblasti upravljanja imovinom usmerena je na podizanje finansijskih kapaciteta lokalne samouprave i konkurentnosti domaće privrede.
Grad Novi Pazar će kroz ovaj projekat dobiti neophodnu stručnu i tehničku podršku za uspostavljanje redovnog ažuriranja podataka u Centralnom registru nepokretnosti u javnoj svojini. Na taj način će se stvoriti uslovi za konkurentnije upravljanje imovinom i stvaranje povoljnijih uslova za razvoj privrede.

Konkurs za Pakete podrške u oblasti upravljanja imovinom raspisan je okviru Programa Exchange 5. Program Exchange 5 finansira Evropska unija iz sredstava IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u saradnji sa Ministarstvom finansija, Sektorom za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije i Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO) kao implementacionim partnerom

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops