A- A A+

Za programe zapošljavanja na lokalnom nivou znatno više sredstava nego ranije

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su Lokalni akcioni plan zapošljavanja za tekuću godinu.Osim što obezbeđuje za 150 odsto veća finansijska sredstva u odnosu na prošlu godinu, usvojeni Lokalni akcioni plan za 2017.godinu omogućava zaposlenje za dve stotine  teže zapošlivih lica. Takav plan, prema rečima predlagača, predsednika Lokalnog saveta za zapošljavanje Damira Kurtovića, pomenuti savet usvojio je jednoglasno.

''Mera traje godinu dana i u slučaju da angažovano lice ne zadovolji potrebe, vrši se njegova zamena “, rekao je Kurtović.

Iako je, pre usvajanja obimnog dnevnog reda mnogo vremena utrošeno za razmatranje  dopunskih tačaka, prva usvojena odluka prve sednice Skupštine grada za ovu godinu doneta je jednoglasno. I vlast i opozicija glasali su za Odluku o uspostavljanju saradnje grada Novog Pazara sa gradovima i opštinama u slivu zapadne Morave. Cilj je da se gradovi i opštine sa istim i sličnim problemima udruže radi efikasnijeg rešavanja problema i preventivnog delovanja u situacijama uzrokovanim elementarnim nepogodama. 

Skupština je dala saglasnost JKP Gradska čistoća na povećanje cena komunalnog otpada za 7 odsto, odnosno na 5 dinara bez pdv-a po metru kvadratnom stambenog prostora za građane, a cena parkiranja u Novom Pazaru, veća je za 10 dinara.  Odbornici Skupštine grada verifikovali su sporazum o saradnji između grada Novog Pazara i Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops