A- A A+

Sastanak s vojnim predstavnicima ambasada

Predstavnici Grada Novog Pazara ugostili su vojne izaslanike ambasada Sjedinjanih Američkih Država,  Kanade i Austrije koje su upoznali sa trenutnom političkom, ekonomskom i socijalnom situaciom u gradu, ali i sa prioritetima u radu gradskog rukovodstva.

Promocija evropskih vrijednosti i politika koju sprovodi grad, realizacija važnih infrastrukturnih projekata od koji su mnogi realizovani uz investicionu podršku prijatljskih zemalja, ali i suočavanje sa ekonomskim teškoćama, bile su neke od tema sastanka. 

U delegaciji vojnih atašea ambasada SAD, Kanade i Austrije, bili su kapetan Hyrum Garvin, pukovnik Tomas Ahamer i pukovnik Mark Hodgson. Oni su izrazili zadovoljstvo i spremnost za unapređenje saradnje sa gradom Novim Pazarom, na putu njegovog razvoja.
 
"Iskoristili smo priliku i da našim gostima ukažemo na projkete kojima smo unpredili položaj mladih i stvaranju uslova za njihov bolji život.  Govorili smo i o našoj dosadašnjoj saradnji sa Vladom Republike Srbije u okviru koje je do sad izgrađeno više značajnih infrastrukturnih objekata. Predstavili smo i potencijale našeg grada u oblasti tekstilne proizvodnje, proizvodnje obuće, zdrave hrane ali i sve resurse koji nam ulivaju poverenje u bolje sutra", rekao je šef kabineta gradonačelnika , Fahrudin Mekić.
 
"Zadovoljstvo mi je da sam imao priliku da dođem sa mojim kolegama odvdje u Novi Pazar. Vrlo je važno imati direktno i lično iskustvo o ovoj divnoj regiji i stanovništvu, što nije moguće ukoliko sjedite u Beogradu i dobijate informacije. Zadovoljan sam što smo imali produktivne i interesantne razgovore, a što je od velike važnosti za naše razumijevanje kompletne situacije, ali i za  samu podršku ovom području", rekao je vojni ataše ambasade Asutrije,  pukovnik Tomas Ahamer.
  
Tokom sastanka je istaknuto da je unapređenje saradnje od posebne važnosti za grad i njegovu poziciju s obzirom da se radi o sastanku sa predstavnicima ambasada uticijanih i ključnih zemljama u međunarodnoj zajednici.  

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops