A- A A+

Uprava carina prezentovala pojednostavljenje carinskog postupka

Uprva carina Republike Srbije, prezentovala je u saradnji sa gradom Novim Pazarom, aktuelnosti u carinskom sistemu koji su od direktnog interesa za privredne preduzetnike odnosno poslovanje njihovih firmi .

Prezentaciji je prethodilo obracanje gradonacelnika, dr Meha Mahmutovica, koji je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da ovdašnji preduzetnici bez posredovanja komuniciraju sa predstavnicima Carine. Prema recima direktora republicke Uprave carina Tihomira Bogicevica "rec je o konkretnim planovima pojednostavljenja u carinskom postupku. Postoji ceo niz mogucnosti za tako nešto, a najaktuelniji vid pojednostavljenja je takozvano "kucno carinjenje", koje donosi finansijsku ali i vremensku uštedu privrednicima. Na drugoj strani, voleli bi smo da cujemo mišljenje povdašnjih privrenika, koji ce izneti svoje primedbe na rad našeg sektora", zakljucio je Bogicevic.

Nacelnik Odeljenja za privredu pri Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara , Ramiz Paljevac istakao je da je tok sastanka proizveo odredene zakljucke i rešenja, "cijom ce primenom privrednici iz regije Sandžak ostvariti direktnu korist u postupku carinjenja".

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops