A- A A+

Podrška lokalnim preduzetnicima je javna i u interesu razvoja privrede

Povodom objava na pojedinim portalima u vezi sa putem na sajam nameštaja u navodnoj organizaciji Grada Novog Pazara, a u skladu sa politikom doslednosti istini i funkcionisanju u interesu zajednice, javnost obaveštavamo o sledećem:

Grad Novi Pazar niti bilo ko od zaposlenih u Gradskoj upravi ni na koji način nije učestvovao u planiranju puta ili bilo kakvim aktivnostima u vezi odlaska u Istanbul. Samim tim, nismo upoznati sa formiranjem delegacije koja se pominje niti smo postavljali kriterijume odabira pojedinaca i firmi koje će putovati u Tursku.

Opšte je poznato da u slučajevima kada Grad organizuje ili na bilo koji način podržava manifestacije, to radi po jasno predviđenim, zakonom i praksom  definsanim procedurama, uz medijsku podršku. Podsećamo da Grad Novi Pazar godinama unazad nastoji dati doprinos promociji naših preduzetnika, formiranju  klastera i umrežavanju privrednika, čiji je zajednički nastup na tržištu javna i nedvosmislenom podrškom ispraćena aktivnost. Samo u prošloj godini su novopazarski privrednici u saradnji sa Razvojnom agencijom SEDA posetili najveće međunarodne sajmove u Evropi poput sajmova u Dizeldorfu, Minhenu, Celju, Brvnu i Moskvi.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops