A- A A+

Prosjačenje „doneto“ na ulice Novog Pazara

Vest da na novopazarskim ulicama spava maloletna ženska osoba otvorio je pitanje prosjačenja  i statusa  određenih kategorija stanovništva u gradu.

Direktor Centra za socijalni rad, Adnan Dizdrević istakao je ovim povodom da  su predstavnici Centra, prema sopstvenoj nadležnosti obavili proveru na terenu,  te da na  mestu koje se pominje kao  trenutno prebivalište maloletnog lica, nije bilo nikoga.

„U razgovoru sa meštanima takođe smo došli do saznanja da u naselju gde je nastala fotografija devojčice , niko nije primetio neobičan prizor na ulici“, istakao je Dizdarević, podsećajući na obavezu svakog pojedinca da sve  neobično prijavi nadležnim službama – Centru za socijalni rad ili policiji.

„Postupili smo još pre dve godine po uputstvu resornog Ministarstva i formirali tim na nivou lokalne zajednice, kako bi smo rešili problem prosjačenja. U nekoliko pojedinačnih akcija rađeno je na problemu uklanjanja tih lica sa ulica“, rekao je direktor Centra za socijalni rad, naglašavajući da je , kada je o prosjačenju reč, u gradu  deluju lica koja nisu stalno nastanjena u Novom Pazaru.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops