A- A A+

Saida Bukvić uz podršku do svetskih rezultata u boksu

Saida Bukvić ispisuje istoriju novopazarskog boksa. Nakon sedam pobeda u isto toliko mečeva i plasmana među deset najboljih na listi WBA federacije,  njena pozicija izazivača za najveća svetska nadmetanja je znatno drugačija. Ovim povodom sa njom je razgovarao gradonačelnik Nihat Biševac.
 
„Ćestitam Saidi Bukvić, celom timu  na izuzetnom uspehu. Sedam uzastopnih pobeda i poziicja među deset najbojlih na svetu su sjajan rezultat. Očekujemo da boksuje i za svetsku titulu. Boks u Novom Pazaru je u usponu, kako na profesionalnom tako i na amaterskom nivou. Grad  i Sportski savez Novi Pazar su uvek uz sportiste i nema razloga da sa podrškom ne nastavimo“, poručio je gradonačelnik Biševac.
 
Naporno je radila, ali je, prema rečima Saide Bukvić, pozicija na WTA ipak iznenađenje.
„Nisam očekivala ovakav rezultat ali sam, naravno, prezadovoljna. Postoje planovi za osvajanje novih titula i krajem godine, očekujem prve borbe za neku od tih titula“, rekla je Bukvić, naglašavajući da  je na putu do uspeha izuzetno značajna podrška grada, gradonačelnika Biševca, i svih prijatelja koji su se, kako ističe, posvetili tome da u ring uvek uđe spremna.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops