A- A A+

Gradonačelnik ugostio Henu Kurtagić, odbojkaški biser Evrope

Po oceni odbojkaških stručnjaka Starog kontinenta, najuspešniji srednji bloker Evrope je Novopazarka Hena Kurtagić. Fantastični rezultati na juniorskom Evropskom prvenstvu i nedavno osvojena srebrna medalja bili su jedan od povoda da ova divna mlada dama bude gošća gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca.
 
" Srbija je odbojkaška velesila i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Posebno smo svi radosni što je uz osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za juniorke naša Hena zvanično proglašena za najbolju blokerku. Imajući u vidu da joj je tek 16 godina, pred njom je sjajna odbojkaška budućnost, ne samo na nivou Srbije i Evrope, već i na svetskom nivou. Naša Hena je biser ženske odbojke i ovo je početak trofejnog niza koji će, siguran sam osvojiti", kazao je gradonačelnik Nihat Biševac, ističući da će Novi Pazar, kako tradicija nalaže, uvek biti uz sportiste i sport. Posebna pažnja biće posvećena razvoju ženske odbojke.
 
"Hena je svojim rezultatima i ponašanjem, kako na terenu, tako i van njega motivisala mnoge devojčice za upoznaju svet odbojke. Grad sporta, odbojke, podržaće sve mlade nade i njihov uspeh. Na sve naše sportiste smo jako ponosni", zaključio je gradonačelnik Biševac.
 
Kratku pauzu i odmor od sportskih obaveza Hena Kurtagić koristi da se vrati u svoj grad, porodici i dragim ljudima.
 "Čast mi je i zadovoljstvo što sam gošća gradonačelnika. Izuzetno mi prija pažnja javnosti, pre svega mojih sugrađana. Sledi mi, na sportskom planu, evropsko kadetsko  nadmetanje i očekujem da ćemo i na ovom takmičenju moje saigračice i ja ostvariti zapažen rezultat", kazala je skromna Hena Kurtagić, ističući da se euforija nastala usled poslednjeg uspeha polako sleže, a da su njene misli usmerene ka novim pobedama.

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops