A- A A+

Novopazarski ljubitelji fudbala još jednim takmičenjem oduševili sportsku javnost

Prošlogodišnja Kalčo liga prerasla u Pazarsku ligu šampiona Barselona, Liverpul Milan, Čelsi, Borusija Dortmund, Roma, Real Madrid,Inter, Mančester Junajted, Juventus, Arsenal I Lacio ili jednostavnije - Novopazarska liga šampiona.

Juče je na terenu sa veštačkom travom sportsko rekreacionog centra Novi Pazar i svečano otvoreno ovo interesantno takmičenje po svemu jedinstveno u našoj zemlji pa i malo šire. Iako su prvi mečevi grupne faze odigrani minulog vikenda organizator je donio odluku da ove godine prošlogodišnja Kalčo liga koja je prerasla u novopazarsku ligu šampiona bude otvorena prije starta utakmica drugog kola. Okupljenim ekipama i gledaocima obratili su se u ime organizatora Altin Grnović i Admir Muslijević koji su posebno naglasili humani karakter ovog sportskog nadmetanja te da će sredstva prikupljena na ovaj način biti upotrebljena prvenstveno za pomoć sedmočlanoj porodici iz Mura koja u 21. vijeku živi bez struje i vode i naravno i drugim porodicama po potrebi.

Novopazarsku ligu šampiona i svečano je otvorio gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac naglašavajući svoje zadovoljstvo što, osim sportskog aspekta, nadmetanje navijača 12 velikih evropskih klubova ima izrazito humanitarni karakter. - Ovo je jedinstveno takmičenje u kojem vi osim sportskog duha pokazujete i svoju ljudskost i humanost i na najbolji mogući način prezentujete ono što jeste Novi Pazar i veličinu njegovih ljudi- rekao je gradonačelnik Biševac.

Nakon nagradne igre koju je organizator priredio za decu i starije a gdje su nagrade bile trenerke dar firmi No Copy Pionir Semina Muratovića i Dečja moda S Semira Hadžibulića odigrane su tri utakmice drugog kola a postignuti su sljedeći rezultati: Kao i istinskoj Ligi Šampiona Liverpul ni na terenu u Novom Pazaru nije imao sreće izgubivši utakmicu od Milana rezultatom 5:2, Real Madrid je slavio u duelu protiv Čelsija rezultatom 4:1, dok je vrlo uzbudljivo bilo u italijanskom derbiju pazarske lige Šampiona u kojem je prošlogodišnji šampion novopazarske Kalčo lige Lacio slavio rezultatom 1:0 u duelu

protiv bjanko nera ekipe Juventusa. U dane odigravanja utakmica kola Pazarske lige šampiona biće postavljene kutije za prikupljanje humanitarne pomoći tako da će svi od fudbalera do gledaoca moći da doniraju na taj način sredstva za pomoć porodicama. Juče je na ovaj način prikupljeno 370 eura. Utakmice su na programu subotom i nedeljom u terminu od 15 do 18 časova, a finale je zakazano za 19. april. Kompletno takmičenje biće održano na novopazarskom Sportsko-rekreativnom centru, na terenu sa veštačkom travom. Generalni pokrovitelj Pazarske lige šampiona je grad Novi Pazar I Sportski savez Novog Pazara.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika