A- A A+

Rezultati novopazarskih atletičara plod zajedničkog zalaganja svih u klubu

Gradonačelnik Nihat Biševac ugostio je članove i rukovodstvo  Atletskog kluba Novi Pazar, povodom poslednjeg u nizu  sjajnih rezultata Elzana Bibića u ovoj sezoni. Bibić je na pre par dana okončanom seniorskom šampionatu Evrope u Jevleu, u disciplini na 1500 metara osvojio bronzu.

„Od Grada i samog gradonačelnika Biševca svi u klubu odiuvek imamo izuzetnu podršku. Ja se trudim da ukazano poverenje opravdam rezultatima i nadam se da će kad su uspesi u pitanju, niz biti nastavljen u budućnosti“, rekao je Bibić nakon posete.

Za trenera  Rifata Zilkića, poslednja Bibićeva medalja, u zbog discipline u kojoj je osvojena ima dodatni sjaj, jer je nastupao kao debitant.

“Koristim priliku da se zahvalim gradonačelniku i lokalnoj samoupravi na podršci koja nam je data. Zahvaljujem i na današnjem prijemu i siguran sam da će rezultatski još biti povoda za okupljanja“, zaključio je trener Zilkić.

Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je ovom prilikom da su uspesi Elzana Bibića i njegovih drugova iz kluba  uvek povod za radost.

„Sjajno je znati da je Elzan uz mnogo zalaganja i truda u samom vrhu evropske i svetske atletike. Kada je on u pitanju, očekujemo još medalja jer je reč o jednom od najperspektivnijih mlađih seniora ne samo na Starom kontinentu već i u svetu. Osvojena bronza priznanje je njemu ali i Atletskom klubu Novi Pazar, kao i samom gradu I svima koji atletiku vole I prate“, rekao je gradonačelnik, podsećajući da su sportisti najbolji ambasadori zajednice.

„Ulaganje u sport se višestruko isplati. Elzan Bibić je sjajan primer mladima  koji imaju dilemu da li da se bave sportom,  u ovom slučaju atletikom. Podsećam, naši atletičari su rezultatima zaslužili i dobili jedan od najlepših atletskih stadiona na Balkanu i  siguran sam da će putem ostvarenih sportista krenuti mnogi mladi Novopazarci. Važno je istaći zasluge trenera reprezentacije Rifata Zikića i  činjenicu da je po prvi put Novi Pazar iznedrio selektora za sve kategorije, Edina Zukovića“, poručio je gradonačelnik Biševac ističući da uz sjajne atletičare klub funkcioniša kao celina zahvaljujući sjajnoj upravi i  direktoru kluba Nusretu Ćoriću.

„Svi njihovi rezultati nižu se iz  dugogodišnjeg i izuzetno kvalitetnog zajedničkog zalaganja i zaslužuju da budu pomenuti“, zaključio je gradonačelnik ovim povodom.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops