A- A A+

Velika nagrada Novog Pazara okupila elitu

Zbog besprekorno dobro organizovane trke prošle godine, Novi Pazar je ponovo bio domaćin Brdskog šampionata Srbije u automobilizmu, takmičenja međunarodnog karaktera i opravdao poverenje ljudi iz nacionalnog saveza.

Vozač ASK Gaga Avala rejsing tima Dragan Balačikić pobednik je današnje Velike nagrade Novog Pazara, koja je bodovana za Brdski šampionat Srbije.

U konkurenciji 23 vozača, on je za volanom Honde sivik slavio posle tri trke na stazi nešto dužoj od 2.600 metara, ispred člana Auto Rojal kluba Alekse Radojkovića (Honda sivik) i Uroša Brkića (Ford fokus), koji nastupa za ASU Galaks.

Balačikić, koji je bio najbolji i u Klasi 6, u trećoj vožnji na stazi nešto kraćoj od prošlogodišnje postavio je i rekordno vreme od minut i 27,009 sekundi.

Radojković je trijumfovao u Klasi 7, Mario Zahirović (Ford fijesta) iz tima ASU Oracal polikarbon dominirao je u Klasi 5, dok je Dejan Ilić (Jugo 1,4) bio bez premca u Klasi 4.

Vozač AMK Bip Bip Jovan Lazarević (Jugo) pobedio je u Klasi 2, a šampion najbrojnije Klase 1 je Bojan Jovanović (Jugo N) iz ASU Zeka auto sport, koji je i najuspešniji junior.

Na najvišem stepeniku pobedničkog postolja u konkurenciji klubova našao se ASK Gaga Avala rejsing tim, koji su činili Dejan Ilić, Borivoje Gajić i Dragan Balačikić, a Balačikić i Ilić iz istog kolektiva osvojili su prvo mesto i kod ekipnih sponzora.

Sportski auto i karting saveza Srbije uručio je specijalna priznanja Auto moto klubu Novi Pazar i Auto moto nautičkom klubu Sandžak of roud.

Treći takmičarski vikend Brdskog šampionata Srbije održaće se 28. i 29. jul na Košutnjaku.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops