A- A A+

Atletski miting u znaku Terzićeve i Amela Tuke

Reprezentativka Srbije u atletici Amela Terzić i član selekcije Bosne i Hercegovine Amel Tuka očekivano su  bili najbolji u trkama na 400 metara na mitingu za Veliku nagradu Srbije u Novom Pazaru.

Novopazarka Terzić je u svom prvom zvaničnom nastupu na 400 metara slavila sa 56 sekundi i 65 stotinki, ispred takmičarke čačanske Slobode Katarine Sekulić (58,33 sekundi) i trećeplasirane Milica Jakšić iz Novog Beograda (59,93).

“Pobediti pred svojom publikom je nešto najlepše. Imala sam jaku tremu zbog starta iz startnog bloka, koji sam juče vežbala. Imala sam želju da se oprobam na 400 metara i vidim koliko tu vredim. Za kraj sezone, ovo je sasvim dobro”, rekla je Terzić posle trke.

Amel Tuka je u muškoj konkurenciji trijumfovao vremenom od 47 sekundi i 21 stotinke, a posle njega u cilj su ušli Stjepan Bojanić (49,03 sekundi) i Ivan Marković (49,21) iz beogradskog Partizana.

“Drago mi je što sam prvi put u Pazaru, makar i u finišu sezone. Ovo je moja poslednja trka ove godine, vreme je za odmor. Rezultat je solidan, po lepom vremenu, uz nešto jači vetar. Čestitam ljudima koji su napravili ovaj stadion i omogućili mladima da se bave sportom”, kazao je Tuka, koji je ove godine nabrži Evropljanin na 800 metara sa 1:44,62 minuta.

Vedran Samac iz Sirmijuma pobedio je u bacanju koplja sa 75 metara i 80 centimetara, druga pozicija pripala je Branku Paukoviću iz Rume (75,48 metara), a treća bosansko-hercegovačkom reprezentativcu Dejanu Mileusniću (75,29).

Raščanin u dresu Čajetine Miloš Pendić bio je bez premca na 3.000 metara , dok je Abedin Mujezinović iz Bosne i Hercegovine pobedio je na deonici od 800 metara najbolji u trci na  100 metara  bio je Aleksa Kijanović iz Partizana.

Direktor mitinga za Veliku nagradu Srbije u atletici Emin Omerović rekao je ranije kako   veruje u  kapacitet da miting postane tradicija i da je to izuzetno bitno za afirmaciju grada i sporta.

“Atletika je bazični sport, a Novi Pazar je grad sa dosta omladine. Te dve stvari su veoma važne za nas. Ovdašnji klub odavno ima takmičare i vrhunske rezultate, koji su stvorili uslove da nedavno dobijemo i atletski stadion. Imamo tradicionalnu Ramazansku trku, a nadam se da smo na početku stvaranja nove tradicije”, rekao je Omerović. Na programu je  bilo 10 disciplina, četiri u ženskoj i šest u muškoj konkurenciji, a finale je zakazano za 23. septembar u Kruševcu.

Na Velikoj nagradi Srbije u Novom Pazaru biće održane i trke pionirki i pionira na 1.000 metara, gde su nastupili  i  učesnici ovogodišnjeg Evropskog festivala mladih Evrope Amra Terzić i Amel Džakovac.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika