A- A A+

Dogovorena poseta privrednika Burse Novom Pazaru i Beogradu

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se u Bursi sa potpredsednikom Vlade Turske Hakanom Čavušogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i realizaciji infrastrukturnih projekata, koji će se između ostalih realizovati i u Novom Pazaru i Sandžaku.

Ovom sastanku prisustvovala je delegacija Novog Pazara sa gradonačelnikom Nihatom Biševcom na čelu. Pri susretu u udruženju privrednika RUMELISAD  u Bursi, koje zapošljava 60000 ljudi iz raznih oblasti, ministar Ljajić je pozvao turske kompanije da ulažu u Srbiju, ali i u Novi Pazar. Turski privrednici su najzaintersovanji za uvoz hrane i turizam. Tom prilikom, dogovoreno je da privrednci Burse posete Novi Pazar i Srbiju u martu ove godine. Ovaj značajan dogovor nastavak je saradnje između dve zemlje u čijim je odnosima otvorena nova etapa nakon posete predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana i  razgovora sa predsednikom Vučićem. 

Osim ovog sastanka delegacija Novog Pazara sastala se sa novoizabranim gradonačelnikom Burse Alinurom Aktašem. Tom prilikom dogovoreni su raznovrsni oblici saradnje. Udruženje Bosna Sandžak iz Burse organizovala je svečanu godišnju proslavu, na kojoj je gradonačelnik sa saradnicima bio među najznačajnijim zvanicama. Zvaničnu posetu Turskoj predstavnici Novog Pazara završili su sastancima sa predsednikom opštine Iznik i predsednikom udruženja Bosna Sandžak iz Pendika.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops