A- A A+

Rebalans ovogodišnjeg i verifikacija nacrta budžeta za 2018. na Gradskom veću

Budžet grada za tekuću godinu pretrpeće još jednu izmenu, rečeno je nakon usvajanja Nacrta odluke  o trećoj izmeni za 2017., na 46. zasedanju Gradskog veća Novog Pazara.

„Budžetski prihod je veći od onog koji je predviđen početkom kalendarske godine, pa će suficit biti usmeren ka izmirenju različitih obavezanastalih pružanjem usluga javnih preduzeća za potrebe grada. Sem toga, usvojen je i nacrt budžeta za narednu 2018. godinu, na koji će konačnu potvrdu dati Skupština grada“, rekao je član Gradskog veća Ervin Čašić, podsećajući da planirani budžet iznosi gotovo dve ipo milijarde dinara i da će kao i ovogodišnji budžet i onaj za 2018. biti restriktivan, te da je prilagođen odluci Vlade Srbije o povećanju zarada za zaposlene.

„Jedan deo dodatnog prihoda u odnosu na aktuelni budžet proizilazi iz naplate određenih lokalnih taksi i usluga“, kazao je Čašić.

Po dnevnom redu 46. sednice Veća usvojen je nacrt oglasa o javnom nadmetanju za davanje u zakup poslovnih prostorija na Carini, kao i nacrt Plana štaba za vanredne situacije za 2018. godinu. U okviru dokumenta najviše pažnje posvećeno je preventivnom delovanju u slučaju uobičajenih prolećnih padavina.

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika