A- A A+

Sa Konfederacijom sindikata Turske o unapređenju saradnje i podršci razvoju grada

Predstavnici Konfederacije sindikata Republike Turske, predvođeni predsednikom Konfederacije Mahmutom Arslanom posetili su grad Novi Pazar, gde su se između ostalog sastali sa predsednicom Skupštine grada Ifetom Radončić. Zvaničnom razgovoru Radončićeve sa delegacijom Turske prisustvovali su članovi Gradskog veća Novog Pazara Mirsad Jusufović, Esad Fazlić i Esmir Muratović, pomoćnici gradonačelnika Faruk Suljević i Emir Ašćerić, kao i predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća na čelu sa predsednikom Sulejmanom Ugljaninom. 

Prema rečima predsednice lokalnog parlamenta, primarna tema susreta  je ostvarivanje saradnje sa opštinama u glavnom gradu Turske, kao i podizanje ljudskih prava u domenu ovakvih organizacija na viši nivo.

“Predsednik Konfederacije sindikata Mahmut Arslan i čitava organizacija imaju izuzetnu saranju sa svim opštinama u Ankari, sa kojima planiramo da potpišemo bratimljenje i učvrstimo veze saradnje, kako bi smo i na ovaj način obezbedili podršku razvoju Novog Pazara. Članovi Konfederacije sindikata Republike Turske, čiji je dolazak u Sandžak inicirao predsednik BNV Sulejman Ugljanin, su i neki evropski sindikati”, kazala je Radončićava.

Sem Novog Pazara, planirano je da delegacija obiđe Sjenicu i Tutin.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops