A- A A+

Sastali se predstavnici odborničkih grupa

Na inicijativu predsednice Skupštine grada Novog Pazara Ifete Radončić, održan je sastanak predstavnika odborničkih grupa u lokalnom parlamentu. Prema rečima predsedavajuće, sastanak je bio izuzetno  konstruktivan, a održan je kako bi  akteri zajednički definisali  korake ka unapređenju nivoa parlamentarizma.

„Izuzetno mi je drago što su predstavnici svih odborničkih grupa pokazali pozitivan stav prema ovoj inicijativi i odazvali se sastanku. Razgovor je tekao u nekoliko pravaca a sve sa ciljem da, bez obzira da li smo predstavnici struktura vlasti ili opozicije, svi damo maksimaan doprinos povećanju niovoa kvaliteta rada Skupštine. Kako bi smo iskreno nastupili na tom putu, neophodno je da saslušamo jedni druge i da čujemo probleme  i „druge strane“,  kazala je Radončićeva.

Predsedavajuća lokalnoim parlamentom Novog Pazara izrazila je uverenje da će skupštinska zasedanja biti efektnija jer je poverenje dato odbornicima koje su gradjani ukazali birajući lokalni parlament izuzetno važno i obavezujuće. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops