A- A A+

U Kraljevu potpisan protkol o saradnji gradova i opština sliva Zapadne Morave

Delegacija grada Novog Pazara predvođena gradonačelnikom Nihatom Biševcem prisustvovala je svečanom potpisivanju protokola o saradnji gradova i opština sliva Zapadne Morave i sliva Kolubare, održanom u Kraljevu.

Osim čelnika i predstavnika gradova i opština, potpisivanju ovog strateški važnog dokumenta prisustvovali su i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, v.d direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević, kao i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKOGO.

Protokl o saradnji odvijaće se po principima partnerstva, koncenzusa, transparentnosti, odgovornosti, zajedničkog planiranja i usklađivanja aktivnosti, zajedničkog interesa, međusobnog informisanja i autonomnosti svih strana. 

Uz podršku  Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, SKGO i UNDP, pokrenuta je inicijativa za pristupanje Protokolu za saradnju gradova i opština sliva Zapadne Morave, a u cilju smanjenja rizika, brzog odgovora i oporavka nakon elementarnih nepogoda i drugih opasnosti, a ista inicijativa je na poziv Valjeva proširena i na sliv Kolubare.

Inicijativu za potpisivanje protokola o saradnji podržale su i skupštine gradova i opština iz oba sliva što je potvrda značaja saradnje lokalnih administracija u ovoj oblasti.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops