A- A A+

Gradonačelnik Biševac “Ulaganjima do optimalnijih uslova obrazovanja”

Dečje odeljenje Gradske biblioteke “Dositelj Obradović ima sasvim novi izgled zahvaljujući spremnosti gradskih vlasti da najmlađim ljubiteljima knjige obezbedi najbolje uslove boravka u biblioteci.

Direktor biblioteke Elijas Rebronja najavio je nova ulaganja u ostalim delovima zgrade napominjući da je i ranije lokalna samouprava, uz podršku Turske razvojne agencije ulagala značajna sredstva za potrebe uređenja zgrade. Rebronja je za 2017. najavio rekonstrukciju odeljenja za odraske.

Gradonačelnik Novog Pazara sreo se sa najmlažim korisnicima usluga gradske biblioteke, koji su izrazili zadovoljstvo  novim izgledom kutka u kome dnevno, kako su sami rekli , provode najviše vremena.

„Investicija u ovom delu je samo jedan segment našeg nastojanja da uslove sticanja znanja i obrazovanja mladih učinimo što optimalnijim. Za sada ću vam reći da će biti novih ulaganja a o detaljima ćete biti naknadno obavešteni. Ambijent koji je stvoren je izuzetno prijatan, u šta smo se uverili na licu mesta, a i osmesi najmlažih potvrđuju da je investicija imala smisla“, istakao je  je gradonačelnik  Biševac . 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops