A- A A+

Grad Novi Pazar podržava zvanične institucije Republike Turske

Gradske vlasti Novog Pazara izražavaju punu podršku nastojanjima Republike Turske da odbrani svoj demokratski poredak, vladavinu prava i izbornu volju građana.

Bratski odnosi sa turskom državom i narodom jedan su od prioriteta naše politike i Grad Novi Pazar je bio i biće otvoren za saradnju sa svim zvaničnim organizacijama Republike Turske. Tokom prethodnih godina ostvarili smo više nego uspešnu saradnja sa turskom ambasadom, razvojnom agencijom „TIKA“, Institutom „Junus Emre“, „Turskim Crvenim polumjesecom“ i Kancelarijom za trgovinu pri Ambasadi Republike Turske u Beogradu.

U svetlu neuspelog vojnog udara na državni poredak Republike Turske, Grad Novi Pazar se ograđuje oddelovanja svih onih organizacija koje su osnovane i djeluju pod uticajemFejtulaha Gulena– čovjeka koji je optužen da je pokušao puč protiv turske države, demokratski izabrane vlasti i Redžepa Taipa Erdoana, predsjednika Republike.

U skladu sa tim Novi Pazar ne pruža nikakvu institucionalnu, logističku niti bilo kakvu drugu vrstu podrške radu NVO koje su povezane saterorističkom organizacijom FETO koja je želele da izvede državni udar.Postojanje ovakvih organizacijamože da nanese veliku štetu, posebno u odnosima koje sa Turskom gradimo na stvaranjem bliskih, prijateljskih veza do kojih nam je veoma stalo.

U skladu sa zvaničnim stavom Republike Turske prema ogranizacijama pod vođstvom Fetulaha Gulena i informacijama koje smo zvanično dobili, upozoravamo građane Novog Pazara da budu oprezni u vezi sa poreklom ovakvih grupa kako ne bi bili zloupotrebljeni sa njihove strane.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops