A- A A+

„Šansa za novi početak“ okupila potencijalne preduzetnike

Grad Novi Pazar, USAID i DNA communications, organizatori su jedanaestog Sajma preduzetništva, u okviru projekta „Šansa za novi početak“ održanog  u Domu omladine. Prilika  za predstavljanje preko dve stotine preduzetničkih ideja za pokretanje sopstvenog biznisa i konkretne informacije o programima podrške preduzetništvu i pristupu fondovima, dovoljna su preporuka za posetioce manifestacije, koja je izazvala veliko interesovanje javnosti.

„Nadam se da će ovaj sajam biti poziv nekim novim ljudima u vašem preduzetničkom kraju da pokrenu sopstveni biznis“, rekla je Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera.

Iz Sprske asocijacije preduzetništva poručili su da Novi Pazar ima sjajnu preduzetničku perspektivu, prvenstveno ako istraje u stvaranju malih i srednjih preduzeća te očuvanju i unapređenju obima poslovanja.

Poruku podrške posetiocima sajma poslao je i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac.

„Nije naš grad slučajno odabran za ovu sajamsku prezentaciju. Skupu je prilka za prikupljanje pravih informacija na jednom mestu. Razvoj preduzetništva, male privrede je nešto čemu i na lokalnom nivou pridajemo izuzetan značaj, pa su ovakva okupljanja dragocena, jer valjane smernice za pokretanje biznisa su pola dobro obavljenog posla, poručio je Biševac.

Šansa za novi početak“ je projekat za razvoj preduzetništva, koji ima za cilj da ohrabri mlade ljude da se bave preduzetništvom, ali i da podstakne one radnike koji će ostati bez posla u procesu restrukturiranja da, koristeći svoje znanje i resurse, pokrenu sopstveni posao.Projekat su pokrenuli Srpska asocijacija menadžera i DNA Communications, uz finansijsku pomoć Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a program je dobio podršku Privredne komore Srbije, Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i brojnih lokalnih partnera koji se bave razvojem preduzetništva.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops