Novi Pazar u Kragujevcu prezentovao posebnosti

Category: Ekonomija

Predstavnici novopazarske Gradske uprave obišli su j Deseti sajam poljoprivrede u Kragujevcu na kome je i Turisticka organizacija iz Novog Pazara imala prilike da prezentuje potencijale ovog podneblja, pre svega tradicionalnu hranu.

Štand Turisticke organizacije privukao je veliku pažnju posjetilaca, koji su imali prilike i da probaju neke od proizvoda tradicionalne novopazarske kuhinje.

Jubilarni deseti sajam poljoprivrede u Kragujevcu, po recima organizatora, okupio je ove godine veci broj izlagaca nego predhodnih godina uprkos tome što je primetno da sajamske manifestacije svuda u svetu, pa i kod nas, pokazuju tendenciju opadanja.

,,Na ovogodišnjem sajmu prisutan je veliki broj izlagaca iz razlicitih oblasti, a posebno mi je zadovoljstvo što je na jednom od štandova prisutna i novopazarska Turisticka organizacija, u skladu sa nedavno potpisanim sporazumom o poslovno-tehnickoj saradnji izmedu Šumadija sajma i Sportsko sajamske ustanove Pendik. Tek u narednom periodu ocekujemo realizaciju i dalje širenje saradnje, posebno sa Gradom pa onda ostalim preduzecima i privrednicima iz Novog Pazara", kazao je direktor Šumadija sajma Dejan Dacevic.

U Turistickoj organizaciji Novog Pazara smatraju da ce na sajmu turizma u Kragujevcu, krajem novembra uspeti da na najbolji moguci nacin prezentuju potencijale koje grad ima.

Predstavnici Turisticke organizacije obišli su i kolege u Kragujevcu i tom prilikom razmjenili iskustva i dogovorili vidove saradnje.