A- A A+

Novopazarci izvoze na rusko tržište

Preliminarni dogovori oko izvoza novopazarskog džinsa , napravljeni u Sankt Peterburgu podrazumevaju da će put Rusije iz našeg kraja mesečno biti izvoženo 50.000 komada farmerica, istakao je gradonačelnik Novog Pzara, dr Meho Mahmutović. Za posao izvoza se, prema rečima Mahmutovića vezuje I potreba za otvaranjem novih radnih mesta.

"Imali smo niz razgovora sa ciljem da dovedemo potencijalne investitote u Novi Pazar, I predstavimo se pred domaćinima. Dogovoreno je da u septembru, uz grad Jagodinu, budemo domaćini deelgaciji iz Rusije kako bi uverili potencijalne investitotore da zavređujemo njihovu pažnju I ulaganja", kazao je Mahmutović.

Gradonačelnik Novog Pazara deo je političko privredne delegacije Srbije koja u organizaciji grada Jagodine boravi u višednevonoj poseti Sankt Peterburgu. Deo delegacije čini još dvanaest gradonačelnika odnosno predsednika opština, kao I sedamdeset privrednih preduzetnika. Prvi konkretni rezultati uspostavljanja saradnje sa Rusima očekuju se do kraja ove godine.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops