A- A A+

Dečiji dispanzer dobio EKG aparat

Grupa uglednih novopazarskih privrednika, koji su želeli da ostanu anonimni, obezbedila je dvanaestokanalni EKG aparat za Dečiji dispanzer. U njihovo ime, ovaj značajni aparat u smislu prevencije i ranog otkrivanja srčanih oboljenja kod najmlađe populacije, pedijatrima je uručio, u prisustvu direktora Doma zdravlja i predstavnika Gradske uprave, doktor Sedad Vejselović.

Kao lekar po vokaciji, zaposlen u Hitnoj službi, doktor Sedad Vejselović je dobro upoznat sa nedostacima kada su u pitanju medicinski aparati. U dogovoru sa menadžmentom Doma zdravlja obezbeđen je i EKG aparat za najmlađe.

Pedijatri ističu da je ovakva donacija veoma značajna i potrebna, naročito u periodu sitematskih pregleda. EKG nalaz je značajan i za decu koja se bave sportom, ali i u smislu prevencije i ranog otkrivanja eventualnih srčanih oboljenja.

Za novopazarski Dom zdravlja ovo nije prva donacija od grupe anonimnih donatira.

”Ovo je već četvrti aparat koji nam ova grupa dobrih ljudi donira u ukupnoj vrednosti od preko milion dinara. Dvanaestokanalni EKG aparat je značajan pre svega u dijagnostici kardioloških oboljenja kod dece. On je zlatni standard u dijagnostici takvih oboljenja”, rekao je direktor Doma zdravlja dr Ervin Ćorović.

U ime Gradske uprave zahvalnicu predstavniku grupe donatora, inače uspešnih i socijalno odgovornih lokalnih privrednika, uručio je član Gradskog veća Fevzija Murić.

”Zadovoljstvo mi je da uručim zahvalnicu kolegi, doktoru Vejseloviću, ali ne samo njemu. Ovo je zahvalnica i svim donatorima koji su želeli da ostanu anonimni. Oni imaju ozbiljne poslove, ali i velike, humane i ozbiljne namere da prate život i razvoj grada, i prepoznaju potrebe stanovništva”, kazao je Murić.

Dvanaestokanalni EKG aparat za Dečiji dispanzer je čtvrti u poslednjih godinu dana. Ista grupa donatora, predhodno je obezbedila vredne medicinske aparate i za Dispanzer za žene, Hitnu službu i Medicinu rada, ukupne vrednosti od preko milion dinara.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops