A- A A+

Nastavljeni radovi u novopazarskim naseljima

Lepo vreme danas je poslužilo za nastavak asfalterskih radova. Stanovnici Luburske mahale u Muru dočekali su, kako kažu, i taj dan da ne gaze više blato i ne udišu prašinu. Radove koje izvodi AD”Novi Pazar-put”, obišli su gradonačelnik Novog Pazara Hihat Biševac i pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović sa saradnicima.

Iako je vikend i neradni su dani , radovi na asfaltiranju ulica u Novom Pazaru odvijaju se punom parom. Danas se radilo na asfaltiranju ulice u Luburskoj mahali u naselju Mur u dužini od 350 metara. “Svaki trenutak lepog vremena koristimo da bi radili kako bi što pre završili sve planirane radove na asfaltiranju ulica i zato za nas nema neradnih dana”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac koji je danas sa saradnicima obišao ovo naselje u kome se izvode asfalterski radovima.

Stanovnici Luburske mahale zaista su izrazili i sreću i zadovoljstvo što je obećanje lokalne samouprave da će asfalt stići i u njihovo naselje i održano.

Ulica u Luburskoj mahali asfaltirana je u dužini od 350 metara a radovi na asfaltiranju ostalih ulica nastaviće se i dalje ukoliko vremenske prilike to dozvole. Radi se u naselju Hadžet, krak Ulice Kraljevića Marka. Završava se put u naselju Izbice do seoskog groblja. U planu je da se sredi put, koji stanovnici Parlova znaju, od Hadži Mehove džamije do stare džamije i groblja i narednih dana će i tu početi da se radi. Radovi se izvode i u Potoku od džamije, gde je ulica uska, ali će kada se uradi biti osposobljen jedsnomerni saobraćaj. Počeli su radovi i u naselju Bukreš, ka velikom groblju. Intezivno se radi i centru grada, gde se uređuje pasaž nove Lučne zgrade, plato ispred Kule, Žitni trg i plato kod Kulturnog centra. Završen je i tender za uređenje igrališta na 6 lokacija u gradu. U planu je i ozelenjavanje nekoliko javnih površina.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops