A- A A+

Za više bošnjačkog jedinstva

U okviru dvodnevne posete Novom Pazaru, bošnjački član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, sastao se sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem. Povod susreta je obeležavanje 11. maja, Dana bošnjačke nacionalne zastave.

Gradonačelnik Nihat Biševac  kazao je da je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović tokom sastanka upoznat sa ekonomsko – političkim prilikama u gradu, problemima i perspektivama, ali i da su vođeni razgovori o produbljivanju saradnje sa bratskim gradovima sa područja BiH.

“Sa  brojnim gradovima i opštinama susedne države uspostavljena je pre svega saradnja na polju kulture. Sigurni smo, a to je potrvrđeno i na ovom sastanku, da mesta za produbljivanje uspostavljenih veza ima, kao što smo i konstatovali da postojeća partnestva treba proširiti, za dobrobit svih nas“, rekao je gradonačelnik Biševac.

Prema rečima člana Predsedništva BiH Šefika Džaferovića, saradnja sa Novim Pazarom i ostalim sandžačkim opštinama je izvesnost. On je Bošnjacima Sandžaka i celog sveta čestitao značajan nacionalni praznik, ističući važnost unutarbošnjačkog jedinstva.

„Svim građanima Sandžaka želim da u saradnji grade suživot. Bošnjacima poručujem ono što svuda govorim, a to je da grade i čuvaju jedinstvo. Molim za više jedinstva jer je ono preduvijet za realizaciju svih planova“, rekao je Džaferović pred novinarima, ističući da je to što „Novi Pazar dobro izgleda, što je zasluga ozbiljnog rada“.

Delegacija Bosne i  Hercegovine obišla je kulturno istorijske spomenike u Staroj čaršiji, a prethodnog dana održan je i sastanak sa rukovodstvom Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops