A- A A+

Vlada Švajcarske nastavlja podršku Novom Pazaru

Višečlana delegacija Ambasade Švajcarske predvođena ambasadorom Švajcarske u Srbiji Filip Ge i zamenicom direktora Švajcarske direkcije za razvoj i saradnju, Rut Huber, posetila je Novi Pazar. Delegacija se sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem, zamenikom gradonačelnika Nebojšom Ravićem i predsednicom Skupštine grada Ifetom Radončić sastala u okviru redovne posete gradovima opštinama  sa kojima Švajcarska ostvaruje uspešnu saradnju na realizaciji različitih projekata.

“Sa Novim Pazarom i lokalnim institucijama sarađujemo od 2006. godine. Projekte realizujemo u devet različitih oblasti, među kojima su najvažnije oblast ekonomskog razvoja i zapošljavanja, oblast efikasnog upravljanja i pitanje migracije. Naročito nam je važan projekat “Znanjem do posla” koji tretira mogućnost inkluzije socijalno ugroženih kategorija u svim sferama društva”, kazala je zamenica direktora Švajcarske direkcije za razvoj i saradnju Rut Huber, ističući da u saradnji sa novopazarskom Kancelarijom za mlade a kroz projekte socijalne uključenosti, Vlada Švajcarske želi da pruži priliku mladima iz osetljivih grupa kako bi se unapredile njihove veštine i  povećala mogućnost zapošljavanja.

Gradonačelnik Nihat Biševac istakao je da su projekti čiju realizaciju je podržala ili aktivno podržava Vlada Švajcarske značajno doprineli unapređenju kvaliteta života građana Novog Pazara.

"Tokom današnjeg razgovora, goste smo upoznali sa perspektivama daljeg lokalnog razvoja, izazovima na tom putu i novim oblicima podrške. Dragoceno nam je partnerstvo Vlade Švajcarske u aktivnostima usmerenim ka smanjenju nezaposlenosti, razvoju privrede i turizma u našem gradu”, kazao je gradonačelnik Biševac nakon sastanka, naglašavajući da je za postojeće programe u Sandžaku i Novom Pazaru budžet povećan za značajnih deset procenata.

Dobra saradnja Novog Pazara i Vlade Švajcarske biće nastavljena realizacijom novih projekata, koji će unaprediti kvalitet života građana. 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops