A- A A+

Zaključak sa dečje skupštine : „Pouzdajmo se u stavove najmlađih, oslušnimo njihove želje“

U okviru svoje najIepše nedelje, tradicionalne manifestacije „Dečja nedelja“, mali – velike sugrađane ugostila je predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić. Zasedao je Dečji parlament, a najmlađi su, poput svojih starijih kolega odbornika, razmatrali veoma važne teme i postavljali ozbiljna pitanja.

„Divno je saznanje da su deca svesna važnosti zaštite životne sredine, jer je to ovog puta bilo najčešće postavljeno pitanje. Čini mi se da prvo što mi odrasli treba da uradimo jeste da se pouzdamo u stav najmlađih i oslušnemo njihove želje i razmišljanja“.

Uprkos radnoj atmosferi i veoma odgovornom pristupu mališana ovogodišnje zasedanje dečjeg parlamenta pratile su iskrene emocije.

„Izuzetno sam srećna kad smo u prilici da se nekim povodom družimo sa decom, i ta druženja se uvek pretvore u sjajno iskustvo. Čini mi se da su naši najmlađi sugrađani mnogo zreliji nego što mi, odrasli u to verujemo. Doneli smo odluku srcem, da svake godine u okviru Dečje nedelje čujemo šta najmlađi imaju da kažu, i trudimo se da ono što su pitali i videli kao probleme, rešimo u njihovu korist“, rekla je predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops