A- A A+

Novi Pazar vratio duh trgovačkog centra

Ovogodišnji letnji vašar u Novom Pazaru premašio je, po broju posetilaca i izlagača, sva očekivanja. Tokom četiri dana trajanja manifestacije, naš grad je kako i priliči trgovačkom centru bio domaćin brojnim gostima iz okolnih gradova, regiona i dijaspore, a interesovanje za ponudu domaćih preduzetnika na vašaru, tradicionalno su pokazali i Novopazarci.

Organizator, Sportsko sajamska ustanova Pendik, čiji direktor Enes Pljakić kaže da je razloga za zadovoljstvo mnogo, već ide korak napred tražeći, shodno interesovanju za ovakve vrste susreta, i veći prostor neophodan izlagačima.

„Cilj nam je da izađemo u susret svima koji tokom letnjeg perioda i sve popularnijeg vašara žele da izlože robu, ali i da koncept ne bude sveden na kupoporodajni princip. Zaista je ove godine bilo interesovanja za mnogo više kapaciteta od onih kojim raspolažemo u dvorani Sajamsko sportske ustanove „Pendik“, pa smo sve bliži ideji da naredni letnji vašar organizujemo na Rekreacionom centru i ponudu obogatimo novim sadržajima“, rekao je Pljakić, a prema raspoloživim podacima, ove godine u želji da obiđu Letnji vašar „Pendik“ je posetilo blizu 50 000 ljudi, odnosno, čak 10 000 više nego prošle godine. Svi putevi vodili su u Novi Pazar, gde odavno nije viđeno toliko autobusa, iz Srbije, od Prokulja, preko Vrnjačke Banje, ali i iz Crne Gore, odakle su posebno interesovanje za posetu pokazali u Bijelom Polju.

„Šta reći osim da je jako lepim povodom Novi Pazar zaista vratio svoj stari duh trgovačkog i turističkog centra. Ne računajući goste iz okolnih sandžačkih gradova, čija podrška dešavanjima u našem gradu nije izostala godinama unazad, mnogima smo ovih dana bili sjajni domaćini. Posebno raduje poseta ljudi iz opština sa kojima kad je u unutrašnjosti Srbije reč, nismo imali značajnu komunikaciju“, Pljakić, istakavši da je oduševljenje izazvao susret sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem.

„Gradonačelnik je od izlagača i posetilaca čuo samo reči hvale na račun organizatora i slobodno mogu reći da manifestacija ovakvog tipa, u pogledu kvaliteta organizacije, ne postoji“.

Direktor Sajamsko sportske ustanove „Pendik“ izrazio je uverenje da će letnji i zimski vašar, koji se u našem gradu održavaju godinama unazad, vrlo brzo postati deo zvanične turističke ponude Novog Pazara, i doprineti da ovaj kraj vrati trgovačku slavu iz vremena velike Jugoslavije.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops