A- A A+

Asfalt za meštane Selakovca, radovi u svim delovima grada

Kako se u Novom Pazaru infrastrukturni radovi izvode na više lokacija, razloga za zadovoljstvo imaju i meštani Selakovca, odnosno ulice 405.

“Asfaltiranjem ulice stvoreni su uslovi za normalan život. U pitanju je još jedan u nizu jasnih dokaza da aktuelna lokalna vlast vodi računa o potrebama građana, odgovorno i efikasno rešava probleme u svim naseljima na teritoriji Novog Pazara bez obzira o kom delu grada je reč”, rekao je odobrnik u lokalnom parlamentu Mirza Bektović.

Prezadovoljni meštani ističu da je Selakovac jedno od najvećih naselja u Novom Pazaru i da se, angažovanjem gradske vlasti uslovi za život u tom naselju u poslednjem periodu neverovatnom dinamikom menjaju na bolje. Naselje karakteriše veliki broj ulica i sve veći broj domaćinstava, što iziskuje infrastrukturno uređenje. Pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović najavio je do kraja ove godine realizaciju brojnih projekata upravo u ovom naselju.

“Zadovoljni smo intenzitetom i kvalitetom radova. U narednom periodu očekuju nas radovi u ulici 404. Rešeni su imovinsko pravni odnosi kod škole u Selakovcu, a to su ulice 408 i 409, gde će radovi, uz vođenje računa o neposrednoj blizini škole i početku nastave, takođe biti gotovi u građevinskoj sezoni. Kao i navedene, ulice 410 i 412 kod džamije, 415 pored autopijace i 426 imaju rešeno pitanje vodosnabdevanja, fekalne i kišne kanalizacije pa će sa asfaltnim radovima priča biti zaokružena”, rekao je Hasanović.

On je istakao da je u naselju Selakovac mnogo urađeno, ali i da se za predstojeći period znaju prioriteti.

“jedan od tih prioriteta nam je produženje kolektora fekalne kanalizacije koji je došao do ulica 419. i 420, kako bi u zimskom period spremili projektnu dokumentaciju za nastavak kolektora i prema ostalim ulicama u ovom naselju”.

Do kraja nedelje biće privedeni kraju radovi u Hercegovačkoj ulici, naselju Prlo koje gravitira prema Varevu i Barakovcima, što je idealan poklon meštanima uoči bajramskih praznika.

“Posle regulisanja kližista i izgrađenog potpornog zida, za vikend će biti nastavljeni radovi u Svojboru, a nakon Bajrama, mehanizacija će raditi i iz Stare lučne zgrade, kod gradske toplane, u ulici Ive Andrića, Kolubarskoj. U naredna tri meseca nećemo stati, kako bi građani bili zadovoljni. Moram da napomenem da su nakon obilnih kiša koje su pale u poslednjem periodu, seoski putevi u dosta lošem stanju. Zato će mehanizacija aktivno raditi po svim mesnim zajednicama, jer nam lepo vreme ide na ruku, da bi smo te puteve preuredili i ljudima sa seoskog područja olakšali kretanje”, rekao je Hasanović.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Nihad Hasanović podsetio je da će najmlađi sugrađani na različitim lokacijama dobiti osam novih igrališta, da su u toku uređenja parking mesta i zelenih površina na mestima koja su ranije bila zapuštena i pretvarana u divlje deponije.

Odmah nakon bajramskih praznika deci Novog Pazara biće zvanično predano na korišćenje jedno novo igraslište na rekreacionom centru, kao i jedno igralište na atletskom stadionu.

Gradska vlast je, sudeći prema reakcijama meštana, već opravdala očekivanja. Ipak, aktivnosti na unapređenju infrastrukture trajaće do kraja ovogodišnje građevinske sezone.

Foto galerija

0
0
0
s2sdefault

Vlada Republike Srbije
USAID
Evropski PROGRES
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
tika