A- A A+

Većnici o prvoj izmeni budžeta u 2018. godini

U okviru dvadeset drugog redovnog zasedanja Gradskog veća, usvojen je nacrt Odluke o prvoj izmeni budžeta grada Novog Pazara.

„Rebalans budžeta proističe iz promene strukture u prihodima i uvećanja budžeta za oko 380 miliona dinara. Reč je, u jednom delu, o uplatama izvršenim u budžet grada krajem prošle godine po osnovu različitih taksi. Izmena je namenjena i priliva sredstva namenjenih za gradnju romskog naselja u Blaževu i socijalna davanja“, rekao je član Veća Esmir Muratović.

Većnici su jednoglasno usvojili Nacrt odluke o izradi izmena i dopuna generalnog urbanističkog plana grada Novog Pazara za potes dela naselja Šutenovac, kao i Nacrt odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za deo centra naseljenog mesta, koji obuhvata naselja Novopazarska banja, Pašino guvno, Podbijelje, Industrijska zona, Čerkez mahala, Svojbor, Jaklja, naselje oko Gazilara, delove naselja Pljevljani, Izbice, Trnava Osoje, Ćeremidžinica i deo naselja Šutenovac. Izmene u planovima u skladu su, prema rečima člana Gradskog veća Esmira Muratovića, sa aktivnostima na izgradnji nove osnovne škole u naselju Šutenovac.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops