A- A A+

Murić: Spojili smo nezaposlene i poslodavce

Preliminarna lista 30 kandidata koji će dobiti posao u okviru projekta “Novi Pazar- novi poslovi”, kao i lista poslodavaca kod kojih će oni raditi, objavljena je danas na sajtu lokalne samouprave.

Član Gradskog veća Fevzija Murić rekao je da su kroz projekat spojeni ljudi koji traže posao i poslodavci koji traže radnike.

On je novinarima pojasnio da se projekat odnosi na teže zapošljive kategorije, pre svih mlade ispod 30 godina, Rome i osobe sa invaliditetom.

“Nadamo se da smo za ove ljude učinili važan korak, jer će doći do radnog mesta. Najkasnije za 15 dana ćemo objaviti preliminarnu listu osoba koje su se odlučile na samozapošljavanje, tako da ćemo zaokruženo ovim projektom zaposliti 50 osoba”, rekao je Murić. On je dodao da će konačna lista biti objavljena za nedelju dana, kao i da će poslodavci u okviru projekta biti stimulisani sa po 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti po radnom mestu.

Vrednost projekta iznosi 200.000 evra, od kojih grad izdvaja 10.000 evra.

Projekat se implementira u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Sandžaka (SEDA) i Inicijativom za razvoj i saradnju (IDC) , a finansira ga Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Izvor: radiostoplus.com

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops