A- A A+

Finalni deo takmičenja "Brzinom do zvezda" na Atletskom stadionu

Učenik Osnovne škole "Dositej Obradović" iz Osaonice, Rijad Husović i Nejra Brahić iz novopazarske Osnovne škole "Vuk Karadžić" pobednici su gradskog takmičenja "Brzinom do zvezda", koje je završeno današnjim finalom na Atletskom stadionu.

“U okviru 557. godišnjice grada, sa atletskim klubom organizovali smo manifestaciju Brzinom do zvezda, a revijalno je kroz fudbal, košarku i rukomet prezentovan i projekat Sport u škole”, rekao je direktor Sportskog saveza Novi Pazar Emir Mehmedović.

“Cilj je da se što više dece bavi sportom, danas se okupilo preko hiljadu njih. Želimo da sport dožive kao zabavu, nikako kao opterećenje”, dodao je on.

Drugo mesto u muškoj konkurenciji pripalo je Samedu Hadžiću (Osnovna škola Stefan Nemanja), a treće Omeru Zećiroviću (Osnovna škola Desanka Maksimović), dok su se kod devojčica na pobedničkom postolju našle još Sara Redžović (Osnovna škola Rifat Burdžović Tršo) i trećeplasirana Nena Dimitrijević (Osnovna škola Meša Selimović).

Finale takmičenja Brzinom do zvezda, na kojem učenici trećih i četvrtih razreda osnovnih škola trče deonicu od 60 metara, prvi put je održano na Atletskom stadionu.

“Ovde je ambijent mnogo lepši nego na sportsko-rekreativnom centru ili sportskoj hali, gde smo ranijih godina organizovali finala. Već drugu sedmicu zaredom koristimo stadion, a biće zauzet i narednih dana, sve do Ramazanske trke. Kroz ovaj program prošlo je oko 3.000 dece”, kazao je trener pazarskih atletičara Ermin Ziljkić.

U ekipnoj konkurenciji, kod dečaka je slavila Osnovna škola "Stefan Nemanja", ispred Osnovne škole "Dositej Obradović" i OŠ "Desanka Maksimović", dok je kod devojčica bez premca bila Osnovna škola "Rifat Burdžović Tršo", a drugo i treće mesto pripali su Osnovnoj školi "Meša Selimović" i Osnovnoj školi "Vuk Karadžić".

Foto galerija

 

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops