A- A A+

Počela proslava Dana grada

U nedelji proslavljanja 557. rođendana Novog Pazara, Muzej Ras će biti otvoren za posetioce od 8h do 20h, a ulaz će biti besplatan. Muradija Kahrović Jarebičanin, etnolog u muzeju pozvala je građane da pogledaju postavku, pogledaju novine u muzeju, ali i stare detalje kako bi se vratili u stari Novi Pazar i još više ga zavoleli.

Na gradskom trgu otvorena je izložba „Bujrum u Novi Pazar“ u organizaciji Narodne biblioteke „Dositej Obradović“. Izložba svedoči o istoriji našeg grada i njegovoj bogatoj kulturnoj prošlosti. Direktor biblioteke i autor istoimene monografije iz koje je proizašla izložba kaže da je izložba prilika za sve Pazarce, a naročito mlađe sugrađane da se upoznaju sa prošlošću grada. „Poznavanje prošlosti i kulture grada stvara jači osećaj pripadnosti jednom gradu. Takođe, i svi gosti grada, tokom ovih nedelju dana, imaće priliku da nešto nauče o našem gradu“, rekao je Rebronja.

Sajam starih zanata i rukotvorina predstaviće vredne čuvare tradicije. Na gradskom šetalištu posetioci će moći da uživaju u ručno rađenim proizvodima koji čuvaju istoriju od zaborava. Sajam nosi naziv „Pazar na dar“ i Turistička organizacija Novi Pazar njegov je organizator u sklopu proslave Dana grada. Direktorica Ljiljana Lešević najavila je da će sajam trajati od 16. do 20. aprila, kao i da će svi posetioci moći da sebe ili drugog obraduju suvenirom budući da je sajam prodajnog karaktera.

Foto galerija

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops