A- A A+

Gradski štab o šteti izazvanoj vremenskim prilikama tokom vikenda

Komisija za procenu štete formirana odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije obići će novopazarska domaćinstva i poljoprivredna gazdinstva koja su tokom vikenda usled loših vremenskih prilika i olujnog vetra pretrpela materijalnu štetu. Komisija će lokacije za obilazak odrediti na osnovu već pristiglih prijava građana, a tokom vanredne sednice sa samo jednom tačkom dnevnog reda usaglašeni su i dalji koraci u cilju pružanja podrške građanima.

„Dvadesetak domaćinstava je evidentirano tokom vikenda, nepostredno po sticanju uslova da stručna služba izađe na teren. Domaćinstva koja su pretrpela štetu nalaze se na različitim lokacijama, što je otežavalo posao ali smo uspeli sve da završimo. Moram reći da je usled vetra oštećen krov na Tehničkoj školi kao i na zgradi vrtića „Mladost“ na magistrali. Operativno, Odeljenje za vanredne situacije reagovalo je u skladu sa nadležnostima“, rekao je rukovodilac Odeljenja za vanredne sitacije Gradske uprave za izvorne i poverene poslove Naser Crnovršanin. Prema njegovim rečima materijalnu štetu je, po evidenciji sačinjenoj obilaskom terena, pretrpelo dvadeset domaćinstava a u okviru nekih se nalaze i poljoprivredna gazdinstva.

Javnom preduzeću „Gradska čistoća“ naloženo je uklanjajnje stabala sa javnih površina, jer je jak olujni vetar čupao i drveće. Prema podacima saopštenim na vanrednoj sednici Štaba, snabdevanje električnom energijom na području grada je uredno, iako je u jednom trenutku bez struje bilo čak pet stotina porodica.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops