A- A A+

Gradonačelnik Biševac: Hitno da reaguju nadležni državni organ

Najoštrije osuđujemo događaje koji su u poslednjih nekoliko dana potresli naš grad i ponovo stavili Novi Pazar u fokus pažnje javnosti a tiču se napada na imama Bor džamije Nezir ef. Salihovića i pokušaja paljenja automobila Hasiba ef. Suljevića.

Zahtevamo od Policijske uprave Novi Pazar, Ministarstva unutrašnjih poslova i Tužilaštva da u skladu sa svojim nadležnostima hitno preduzmu sve mere u cilju identifikovanja nalogodavaca i počinioca ovih podmuklih napada.

Apsurdno, ali mi se danas suočavamo sa situacijom koja nije zabeležena ni u vreme najoštijih podela unutar Islamske zajednice i političkih nesuglasica u našem gradu. Ta činjenjca govori u prilog tezi da se ovde ne radi o nikakvim incidentima, već o dobro organizovanoj akciji kojom neko želi da od Novog Pazara ponovo stvori krizno područje.

Zbog toga svi nadležni državni organi imaju obavezu prema građanima Novog Pazara da svojom brzom reakcijom spreče dalje širenje netrpeljivosti i zaustave manipulacije pojedinaca i interesnih grupa po ovom pitanju. 

Na kraju, zahtevamo još jednom da policija i tužilaštvo svojim konkretnim delovanjem konačno pokažu adekvatan nivo efikasnosti u radu jer bi njihova pasivnost u ovom slučaju mogla da proizvede nesagledive posledice što, verujemo, nikome nije cilj, kaže se u saopštenju koje potpisuje gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Vlada Republike Srbije
USAID
ЕУПРО+
Stalna Konferencija Gradova i Opština
OSCE
unops